Výrobce reMarkable před malou chvílí vydal tiskovou zprávu a představil svou novou klávesnici. 

K dispozici je ve dvou barevných provedeních – podle produktových fotografií se jedná o stejné barvy jako u kožených variant, tj. světle hnědá a černá. Svrchní materiál eko kůže. Cena byla stanovena na 199 EUR, přičemž stávající předplatitelé služby Connect mají automaticky slevu celých 50 EUR.

Z tiskové zprávy:

Zkušenosti se soustředěným psaním v aplikaci reMarkable 2. Type Folio kombinuje pohodlí tenké, na dotek příjemné klávesnice s ochranou stylového krytu. Žádné nabíjení ani kabely, jen psaní bez rozptylování.

Type Folio poprvé přináší do zařízení reMarkable 2 podporu fyzické klávesnice. Výrazně rozšiřuje funkčnost papírového tabletu a proměňuje zařízení reMarkable 2 v přenosný pracovní prostor, který uživatelům umožňuje pořizovat ručně psané i psané poznámky a déle se soustředit.

Mobilní a desktopové aplikace reMarkable umožňují bezproblémové pořizování poznámek na různých zařízeních.

Díky poznámkám uloženým a synchronizovaným v cloudu mohou uživatelé zachycovat nápady a rozvíjet své myšlenky bez ohledu na to, kde se právě nacházejí nebo na jakém zařízení pracují.

“S aplikací reMarkable 2, psaním napříč našimi aplikacemi a zcela novým nástrojem Type Folio vytváří společnost reMarkable ekosystém nástrojů pro soustředěnou práci,” řekl Vegard Veiteberg, prozatímní generální ředitel společnosti reMarkable. “Otevíráme zcela nové možnosti psaní poznámek a stavíme na psaní podobném papíru, které naši uživatelé znají a milují. Můžete začít pracovat na papíře na tabletu, doplnit své myšlenky na telefonu a později pokračovat na notebooku. Ať už pracujete jakkoli, reMarkable podporuje váš pracovní postup.”

Nový Type Folio kombinuje prvotřídní pocit a ochranu folio s funkční klávesnicí, která zmizí z dohledu, když není potřeba. Klávesnice Type Folio je vybavena klávesami pro psaní písmen v plné velikosti a zdvihem kláves 1,3 mm – což je více než u mnoha populárních notebooků – a nabízí pohodlné psaní v tenkém a lehkém balení.

“Klávesnici Type Folio jsme navrhli tak, aby zůstala věrná soustředěnému zážitku, který nabízí společnost reMarkable,” řekl Mats Herding Solberg, hlavní designér společnosti reMarkable. “Je ideální pro případy, kdy vou potřebujete rychle zapsat slova na papír, nebo když chcete sepsat delší text bez rozptylování. V tomto smyslu je Type Folio jako precizně zpracovaný psací stroj, který dostal digitální schopnosti. Je to naše dosud nejvýkonnější příslušenství.”

Type Folio se k zařízení reMarkable 2 připojuje automaticky pomocí magnetů a nevyžaduje žádné další párování, nabíjení ani aktualizaci. Po připojení se klávesnice otevře do dvou pevných poloh: do tradiční polohy pro psaní a do téměř ploché polohy, která je ideální pro kombinaci psaného textu a ručně psaných poznámek.

Software reMarkable byl přepracován tak, aby podporoval psaný text. Papírový tablet rozpozná, kdy uživatelé otevřou klávesnici, a automaticky otočí displej, což uživatelům umožňuje rychle a plynule přepínat mezi psaním rukou a psaním na klávesnici. Ručně psaný text se inteligentně ukotvuje k psanému textu, což zajišťuje, že čmárané a psané poznámky zůstávají propojené, i když uživatelé posouvají text nahoru a dolů.

“Nikdy předtím nebylo ruční psaní a psaní na klávesnici tak integrované, plynulé a volně plynoucí,” uvedl Solberg. “Říkáme tomu Free Create a je to jedna z největších inovací, která zasáhla kategorii papírových tabletů od dob reMarkable 2.”

Podrobnosti o produktu, ceny a dostupnost

  • Type Folio je nyní k dispozici k objednání na stránkách remarkable.com za 199 EUR. Zákazníci, kteří měli 6. března 2023 aktivní předplatné Connect, mají na Type Folio nárok na slevu. Pro uplatnění nabídky se přihlaste na my.remarkable.com
  • Type Folio nabízí rozložení klávesnice v šesti různých jazycích
  • Type Folio je k dispozici v umělé kůži ve dvou povrchových úpravách: Inkoustově černá a sépiově hnědá
  • Psaní poznámek v mobilní a počítačové aplikaci reMarkable vyžaduje předplatné Connect. Díky předplatnému Connect mohou uživatelé využívat také neomezené cloudové úložiště a synchronizaci, exkluzivní nabídky pro předplatitele ve webovém obchodě remarkable.com a až 3 roky ochrany zařízení navíc
  • Bezplatná roční zkušební verze služby Connect je součástí nákupu aplikace reMarkable 2 ve webovém obchodě remarkable.com, poté stojí 2,99 EUR/měsíc. Zrušit lze kdykoli

Dá se předpokládat, že klávesnice nebude podsvícená (logicky). Na češtinu můžeme bohužel zapomenout. Varianty jsou:

  • Anglická (US, UK)
  • Německá
  • Španělská
  • Francouzská
  • Nordic (FI, NOR, SWE, DK)

Existuje exkluzivní nabídka pro předplatitele služby Connect?
Předplatitelé služby Connect s aktivním předplatným od 6. března 2023 nebo dřívějším mohou získat exkluzivní slevu na Type Folio v našem internetovém obchodě. Tato nabídka je omezena na jednoho předplatitele a nelze ji kombinovat s jinými slevami na příslušenství. Nabídku uplatněte na stránkách my.remarkable.com.

Mohu na zařízení reMarkable psát psaný text bez klávesnice?
Pomocí klávesnice na obrazovce můžete ručně psaným poznámkám přidávat strukturu pomocí nadpisů a odrážek nebo provádět rychlé úpravy převedených textů. Přijdete však o možnost navrhovat a upravovat delší texty na hmatové klávesnici vytvořené pro podporu psaní bez rozptylování.

Má Type Folio místo pro uložení Markeru?
Stejně jako Book Folio, i nové Type Folio bylo navrženo tak, aby v něm bylo místo pro Marker. Zapíná se na pravé straně zařízení reMarkable. Je snadno přístupný při psaní a poznámkování, ale při čtení nebo na cestách je uložen přehledně mimo dosah.

UPDATE

Pořídil jsem si ji také. Moje postřehy a názor na ni najdete ZDE.

Další informace

Najdete například tady

 

Recenze

První dojmy (ne recenze):

Představení výrobce: