Poslední – slibuju, jako fakt čestný pionýrský, příspěvek o reMarkable 2! Budu ho průběžně updatovat a bude se týkat pouze změn v softwaru. Případně se hodím nějaké tipy na nové fičury.

Verze 3.2.3 1595

Minoritní update, oprava nekterých bugů, za povšimnutí stojí hlavně lepší odezva načtení stránek, otevírají se rychleji a “probliknutí” je znatelně menší.

Verze 3.2 (k 1.3. 2023)

Tahle verze doplňuje update mobilní aplikace, která umožňuje vkládat textové poznámky skrz integrované hlasové ovládání.

Přibylo vybírání, vyříznutí, kopírování a vkládání psaného textu pomocí dotykových gest. Klepnutím na textový kurzor otevřete nabídku pro výběr, pomocí více klepnutí pracujete s textem. Dvojitým klepnutím slovo, trojitým klepnutím odstavec, čtyřnásobným klepnutím celý text. Klepnutím na kurzor a poté na ikonu vložit vložíte na nové místo. To by se jeden uklepal, co?

Vrátila se možnost odeslání ručně převedených textů e-mailem. Sdílení poznámky ze zařízení lze odeslat jako ve formátu PDF nebo PNG, nebo vybrat možnost Text a zahrnout ho do těla zprávy. Bohužel správa emailových adres pořád chybí.

Wáj?

Gesto pinch-and-zoom vylepšuje přiblížení a oddálení stránky. Šíření stránky by už teoreticky nemělo nastat nechtěným přejetím hřbetu dlaně.

Fajnly!

Docela dobrá fičura: na uspávací obrazovce si můžete zobrazit jméno a kontakt. Uvítal bych možnost dodat obšírnější poznámku, např. zdůraznit odměnu za vrácení v případě ztráty nebo něco na ten způsob. Každopádně lepší než drátem do oka. Najdete v Nastavení -> Zabezpečení.

Najs.

Předplatitelé služby Connect mají možnost psát a upravovat poznámky na telefonu, a počítači. Pochopitelně jen ty textové. Nově lze přidávat štítky i v počítači.

Gůd, thats gůůd.

Nástroj Text se přesunul přímo na hlavní stránku do lišty, takže se už nezobrazuje mezi pery. To dává smysl. Nicméně na první dobrou jsem hned objevil bug, který se projevuje už od verze 3.0. Manipulace s textovým rámečkem je pořád opruz.

Kuwach!

PDF – nikde jsem to sice nevyčetl, možná jsem jen slepej jako patrona, ale v zařízení lze přidávat další stránky. Prozkoumám.

Wau!

Koho strašně sr… (mě ne) blok pro rychlé poznámky v rootu, ten jistě zajásá. Už jde vymazat. Já to dělat nebudu, protože mi to přijde docela fajn.

Sasake…

Na webu my.remarkable.com přibyla možnost práce se soubory v zařízení.

That’s all, folks!